Tacomuffins med skinka

Serverar: 25 portioner

Bjud på goda små tacomuffins till soppa, sallad eller matigt mellanmål. Använd bullformar eller formar av aluminiumfolie om du vill göra större tacomuffins. Sänk då ugnsvärmen till 225 grader och öka gräddningstiden till ca 14 minuter.

Ingredienser

  • 5 dl lantbrödsmix eller glutenfri mjölblandning
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk tacokrydda
  • 75 g smör eller margarin
  • 100 g riven texmexost
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 100 g rökt skinka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda lantbrödsmix (uteslut medföljande jäst), bakpulver och tacokrydda. Tillsätt matfettet och hacka samman allt till en smulig massa. Det går snabbt och lätt i en matberedare.
    3. Tillsätt 2/3 av osten och spara resten till garnering. Häll på yoghurt och arbeta samman allt till en deg. Skär skinkan i rätt så små tärningar och blanda ner dem i degen för hand.
    4. Forma degen till runda bullar och lägg dem i småbrödsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 12 minuter. Om du vill ha extra färg på muffinsen, placera plåten högt upp i ugnen de sista 2 minuterna.
    5. Servera dem ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben