Tacopiroger

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Dessa tacopiroger är en favorit för båda stora och små! Pirogerna fylls med stekt nötfärs, tacokrydda, tomatsås, majs och rivna morötter för att sedan vikas ihop, penslas med uppvispat ägg och gräddas i ugn. Servera de gyllenbruna tacopirogerna med svalkande gräddfil och krispig sallad.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 påse taco kryddmix à 40 g
  • 1 förpackning (600 g) kylt pizzakit (inklusive tomatsås)
  • 2 morötter
  • 1 dl majs
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Stek färsen i oljan i en stekpanna några minuter. Rör ner tacokryddan och tomatsåsen och låt det koka upp. Dra av stekpannan från värmen och lät färsen svalna något. Skala och riv morötterna fint. Vänd ner dem och majsen i färsen. Rulla ut degen och skär den i 8 lika stora fyrkanter. Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispad ägg. Vik ihop dem till trekanter. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Pensla dem med resten av ägget. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera pirogerna med gräddfil och sallad
    2. För alla: Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och pizzakitet. Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri; använd laktosfri gräddfil.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben