Tacopiroger

Serverar: 18 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Perfekt utflyktsmat!

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 stor gul lök
  • Ev
  • Paprika
  • Majs
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och ljumma. Häll spadet i bunken och lös upp jästen.
    2. Tillsätt salt, äggulor och hälften av mjölet. Arbeta i maskin fem minuter (för hand tio minuter) och tillsätt mer mjöl under tiden. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
    3. Skala och finhacka löken. Fräs lök, köttfärs och eventuella grönsaker i smör i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan. När köttfärsen är brynt, tag pannan av värmen och ställ åt sidan.
    4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 18 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, klicka på 1-2 msk fyllning, vik rundeln dubbel (halvmåneformad) och nagga ihop kanten med en gaffel.
    5. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och låt vila en stund. Vispa upp ägget och pensla pirogerna. Grädda i nedre halvan av ugnen på 250 grader, ca 10 minuter tills pirogerna fått fin guldbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    caropia 11 maj 2009

    Dundergott! Uppskattades av hela familjen!

    ceciliaw 2 januari 2010

    Mycket goda piroger, perfekta att äta halvljumna på utflykten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben