Tapenadecigarr med chèvredip

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Gott tilltugg.

Ingredienser

  • 6 plattor filodeg
  • 1 äggvita
  • Ca 6 msk tapenade
  • 100 g getost (chèvre)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 °C.
    2. Vik upp en filodegplatta i taget (de torkar snabbt). Vispa upp äggvitan lätt och pensla plattan. Vik den tredubbelt från kortsidan.
    3. Lägg ca 1 msk tapenade i en sträng på diagonalen. Pensla den bortre ändan med lite äggvita. Rulla ihop på diagonalen och tvinna ändarna.
    4. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Gör likadant med nästa.
    5. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i 2 bitar.
    6. Bryt ner osten i matberedare/mixer. Häll i crème fraiche och honung. Mixa. Smaka av med salt och peppar. Dippen går bra att göra i förväg och ställa kallt till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben