Tebullar

Mellanting mellan bröd och bullar. Underbart goda till en kopp te på kvällen. Smör behövs inte på.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (gärna sojamjölk)
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • ½ -1 tsk salt
  • 1-2 rivna morötter
  • ½ dl russin
  • ½ dl rågkross
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm, blanda ut jästen. Blanda i resten av ingredienserna. Låt jäsa och baka ut till bullar. Låt jäsa. Gräddas därefter i 200 grader, kanske 15 min, lite osäker.
    2. Mums!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben