Danska tebullar

Serverar: 16 portioner

Dessa goda vetebullar innehåller massvis av russin. De är lätta att baka och passar lika bra till frukost som till en kopp te på eftermiddagen eller kvällen.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 uppvispat ägg
  • 175 g russin
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst sig.
    3. Tillsätt råsocker, salt, uppvispat ägg, russin och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
    4. Arbeta ihop allt till en deg och knåda i den blank och följsam. Låt degen jäsa i 1 timma.
    5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda samman den.
    6. Dela degen i 16 bitar och forma dem till bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite råsocker över. Grädda bullarna 12-14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben