Dessa goda vetebullar innehåller massvis av russin. De är lätta att baka och passar lika bra till frukost som till en kopp te på eftermiddagen eller kvällen.
Ingredienser
75 g smör
3 dl mjölk
1 pkt jäst
1 msk råsocker
1 tsk salt
1 uppvispat ägg
175 g russin
6-7 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Råsocker
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt råsocker, salt, uppvispat ägg, russin och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta ihop allt till en deg och knåda i den blank och följsam. Låt degen jäsa i 1 timma.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda samman den.
- Dela degen i 16 bitar och forma dem till bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite råsocker över. Grädda bullarna 12-14 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)