Terjas klassiska smörgåstårta

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 1 dag 45 minuter

Smarrig smörgåstårta som inte går av för hackor! Fått receptet av min svägerska som fått det av sin mamma Terja.

Ingredienser

  • 6 bamsefranska som smöras på alla brödskivorna
  • Fyllning 1
  • 8 kokta ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knippe dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl grädde
  • Fyllning 2
  • 2 smörpaket leverpastej
  • Bostongurka i mängd efter smak
  • Fyllning 3
  • I burk mimosasallad
  • 400 g skinka i strimlor
  • Dekoration
  • 3 dl vispad grädde
  • 0,5 dl majonnäs (eller efter smak)
  • Sallad
  • Bostongurka runt kanterna
  • Kokta skivade ägg
  • Räkor
  • Dill
  • Citroner
  • Skinka rullad
  • Vindruvor
  • Physalis
  • Kiwi
  • Låt fantasin skena
  • Instruktioner

    1. Dag 1: smöra alla brödskivorna och lägg ut dem på en bricka. 3 x 4 st i rad. Mixa ihop fyllning 1. Bred ut fyllning 1 underst. Viktigt eftersom den är väldigt rinnig.
    2. Bred leverpastej på mackorna som du lägger som lager nr 2. Bred sedan på bostongurkan.
    3. Lägg på nytt lager av mackor. Ös på med mimosasallad och strimlad skinka.
    4. Detta görs dagen innan tårtan ska serveras. Förvara tårtan svalt täckt med plastfolie.
    5. Dag 2: dekorera med grädde och majonnäs som du brer på tårtan. Bred bostongurka runt hela tårtan. Dekorera tårtan efter egen fantasi.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben