Tex-Mex-gratäng med tacotäcke

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk middagsmys!

Ingredienser

  • 300 g quornfärs
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse taco kryddmix, 40g
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås, á 400g
  • 1 påse riven tacoost, 150g
  • ½ påse tacochips, á ca 100g
  • 2 dl gräddfil
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna/kastrull ca 3 minuter. Riv morötterna grovt. Tillsätt färsen och fräs ca 5 minuter.
    3. Blanda i tacokrydda, krossade tomater, morötter och bönor. Låt småkoka under lock i ca 10 minuter. Ta av från värmen. Blanda ner 2/3 av osten i stekpannan/kastrullen.
    4. Lägg färs- och bönblandningen i en ugnssäker form. Toppa med chipsen och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och chipsen fått en fin färg.
    5. Servera med gräddfilen och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben