Jättegoda thekakor som går snabbt att göra då dom bara skall jäsa en gång på plåten.
Ingredienser
½ l mjölk
2 dl havregryn
1 l vetemjöl
½ dl sirap
50 g jäst
1 ägg
50 g smör
1 tsk salt
Instruktioner
Koka gröt på hälften av mjölken, salt och havregrynen. Lägg i smöret och sirapen i gröten och rör tills smöret smält. Tillsätt resten av mjölken.
Smula sönder jästen i en bunke. Häll över grötblandningen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget och blanda ner mjölet.
Ta ut degen på mjölat underlag. Kavla ut den till en stor fyrkant. Använda en skål i lagom storlek och tryck ut thekakor. Lägg på bakplåt, nagga med en gaffel.
Jäs i cirka 30 minuter under bakduk.
Ugn 250°. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter.