Thekakor

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Jättegoda thekakor som går snabbt att göra då dom bara skall jäsa en gång på plåten.

Ingredienser

  • ½ l mjölk
  • 2 dl havregryn
  • 1 l vetemjöl
  • ½ dl sirap
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka gröt på hälften av mjölken, salt och havregrynen. Lägg i smöret och sirapen i gröten och rör tills smöret smält. Tillsätt resten av mjölken.
    2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över grötblandningen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget och blanda ner mjölet.
    3. Ta ut degen på mjölat underlag. Kavla ut den till en stor fyrkant. Använda en skål i lagom storlek och tryck ut thekakor. Lägg på bakplåt, nagga med en gaffel.
    4. Jäs i cirka 30 minuter under bakduk.
    5. Ugn 250°. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    3
    1 h 30 min
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben