Har gjort den så att även de som bantar kan med gott samvete ta en riktigt stor bit. Tårtan har 4 lager så den blir hög och fin. Vill man inte ha lättvarianten så tar man det man vill ha.
Ingredienser
Ca 6 påsar skivad formfranska beror lite på storleken på bröden
1 stor burk créme fraiche 2 %
1-1½ liter lättfil 0,5 %
Ca 2 burkar fettfri majonnäs
1 stor burk fruktcocktail
2 burkar tonfisk i vatten
Ca 1 kg räkor
14 ägg
15 cm gurka
10 cm purjolök
1 rödlök
Svartpeppar krossad
Salt efter tycke och smak
10 cocktailtomater
0,5 isbergssalladshuvud
1 citron
1 kruka dill
Vi gjorde just den här smörgåstårtan till vår dotters dop i helgen, smaken är jättegod, kunde dock ha varit saltare. Annars hade det varit en femma. Dock hade vi det lite klurigt med de angivna måttet i receptet. Bröddet räckte inte till 4 lager 4x5 skivor och det var väl snålt med filblandningen. Vi använde oss av 1 l mellanfil, 1 stor burk creme fraishe och två burkar majonäs så räkte det utmärkt.
Gjorde 2 sådana till sonens dop igår och den var mycket uppskattad. Jag räknade ut hur många brödskivor som gick åt och räknade skivorna i påsen i affären. Det gick åt exakt 6 påsar formfranska. Filblandningen kan man göra lite extra av. Jag tycker att den var värd en femma ändå.
Jag gjorde en sådan tårta till mitt barnbarns dop och det blev bara lovord. Ett jättebra recept. gunkri
Varför ska man ha i fruktcocktail? *nybörjare*