Tivolikaka

Fylld med korinter och äpple håller sig den här kakan god och saftig en längre tid.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g socker
  • 4 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g korinter 1 medelstort äpple
  • Att strö över
  • Pärlsocker
  • Hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst Tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulvret, korinterna och äppeltärningarna.och rör ner det till sist. Häll smeten i smord form ca 1 ½ l och strö över pärlsocker och hackade nötter. Grädda i 150-175 grader ica 1 timme. Lät kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
    2. Variationer: Ersätt korinter och äpple med 1 dl torkade finhackade aprikoser och 1 dl finhackade plommon

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben