Serverar: 10-12 portioner
En marmorerad kaka som får både vacker färg och god smak av svart vinbärssaft.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk koncentrerad svart vinbärssaft
1 msk vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, rymd ca 1 ½ liter.
Rör smör och socker till en smidig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och rör smeten pösig mellan varje.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Klicka ut hälften av smeten i formen. Blanda ner saft och 1 msk av vetemjölet i resten av smeten. Klicka ut den ovanpå den ljusa smeten i formen.
Stick i smeten med t ex en gaffel så kakan får ett marmorerat mönster.
Grädda kakan långt ner i ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Liknande recept
Kommentarer (0)