Tivolikaka

Serverar: 10-12 portioner

En marmorerad kaka som får både vacker färg och god smak av svart vinbärssaft.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk koncentrerad svart vinbärssaft
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, rymd ca 1 ½ liter. Rör smör och socker till en smidig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och rör smeten pösig mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Klicka ut hälften av smeten i formen. Blanda ner saft och 1 msk av vetemjölet i resten av smeten. Klicka ut den ovanpå den ljusa smeten i formen. Stick i smeten med t ex en gaffel så kakan får ett marmorerat mönster. Grädda kakan långt ner i ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, ca 45 minuter.
    2. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben