Tjockpannkaka med blåbär och choklad

Serverar: 8-10 portioner

Härligt fluffig pannkaka. Med blåbär och choklad i smeten blir detta en vardagslyxig dessert.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl + 1 tsk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker varav 1 msk på kakan
  • 50-100 g mörk choklad
  • 2 dl frysta blåbär (ca 100 g)
  • salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Knäck äggulorna i en skål för sig. Spara äggvitorna i en väl rengjord bunke. Vispa samman äggulor, 2 dl mjöl, vaniljsocker och hälften av mjölken tills smeten är slät. Tilllsätt resterande mjölk och 1 krm salt.
    2. Vispa upp äggvita. Tillsätt 5 msk socker och vispa till hårt skum. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm). Eller använd stora portionsformar (ca 10 cm i diameter).
    3. Blanda de frysta blåbären med 1 tsk mjöl. Hacka chokladen. Strö blåbär, choklad och 1 msk socker över smeten. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter för stor form och ca 15 minuter för portionsformarna.
    4. Tips! Apelsin, grädde och rostade nötter passar utmärkt till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben