Tomatlimpa
Serverar:
4 portioner
Tid:
5 timmar
Mycket god och saftig
Ingredienser
1 kg tomater, mogna (beroende på saftigheten i tomaterna)
1 ½ dl sirap
1 ½ dl vatten
50 g jäst
1 dl russin
1 ½ msk fänkål
3 dl rågmjöl
14 -18 dl vetemjöl
2 tsk salt
Instruktioner
Mixa de oskalade tomaterna i en mtxer. Blanda samman dem med sirap, russin, salt och fånkål. Låt stå och dra i 3 timmar.
Lös upp jästen ihandvarmt vatten, häll i mixblandningen. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 40 minuter.
Baka ut till 4 limpor och låt dem jäsa i 30 minuter. Nagga med gaffel och pensla med lite sirap utblandad i vatten.
Gräddas i ca 45 minuter i 175 grader.
Liknande recept
Tomatbröd med valnötter
24
Kommentarer (1)
Mowa75
9 april 2009
Ett gott och saftigt bröd!
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Ett gott och saftigt bröd!