Tomatlimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar

Mycket god och saftig

Ingredienser

  • 1 kg tomater, mogna (beroende på saftigheten i tomaterna)
  • 1 ½ dl sirap
  • 1 ½ dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 dl russin
  • 1 ½ msk fänkål
  • 3 dl rågmjöl
  • 14 -18 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Mixa de oskalade tomaterna i en mtxer. Blanda samman dem med sirap, russin, salt och fånkål. Låt stå och dra i 3 timmar.
    2. Lös upp jästen ihandvarmt vatten, häll i mixblandningen. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 40 minuter.
    3. Baka ut till 4 limpor och låt dem jäsa i 30 minuter. Nagga med gaffel och pensla med lite sirap utblandad i vatten.
    4. Gräddas i ca 45 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mowa75 9 april 2009

    Ett gott och saftigt bröd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben