Tomatbröd med valnötter

Serverar: 24 portioner

Denna saftiga tomatlimpa med valnötter är ljuvligt mustig och smakrik. Tillsammans med en ostskiva passar den perfekt till favoritsoppan.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 4 ägg
  • 400 g passerade tomater på burk
  • 3½ dl valnötter
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja två avlånga formar som är ca 22x10 cm med olja.
    2. Vispa smöret mjukt med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget, tills smeten är ganska jämn. Tillsätt de passerade tomaterna och vispa väl.
    3. Hacka valnötterna grovt och blanda dem med mjöl, nötter, bakpulver, salt och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör om tills precis blandat, överarbeta inte degen, den ska vara ganska lös.
    4. Portionera degen i de två formarna och stryk ytan slät. Grädda cirka 70 minuter. Kontrollera att brödet är klart med hjälp av en provsticka.
    5. Låt brödet svalna i formarna, lägg upp dem på ett galler och låt svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben