Tonfiskburgare med korianderdipp

Serverar: 4 portioner

Det här är en väldigt fräsch och enkel burgare där köttfärsen byts ut av lyxig tonfisk.

Ingredienser

  • 600 g färsk tonfisk
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • Korianderdipp
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 lime, saften
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Blanda finhackad koriander med grekisk yoghurt, limesaft, flingsalt och svartpeppar.
    2. Skiva tonfisken i 4 bitar och gnid in bitarna i lie olivolja, salta och peppra. Grilla varje bit i ca 3 minuter per sida, eller stek dem i en stekpanna eller grillpanna. Grilla eller stek hamburgerbröden samtidigt.
    3. Servera burgarna med korianderdippen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben