Asiatisk tonfiskburgare

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Ingredienser

  • 100 g böngroddar
  • 3 msk sesamolja
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 400 g tonfiskkotlett
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesam-wasabi-krydda
  • 3 mogna avokador
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 stora potatisar
  • 1 stor tomat
  • 2 ciabattabröd
  • 50 g smör
  • 100 g babyspenat
  • Instruktioner

    1. Marinera böngroddarna med 4 msk olivolja, 1 msk sesamolja och 2 dl vatten. Använd tillräckligt med vatten så att alla böngroddar är blötlagda. Ställ in böngroddarna i kylskåpet och låt de marineras i 2-3 dagar.
    2. När dagen är kommen då böngroddarna är färdigmarinerade, kan du börja göra avokadoröran. Blanda ihop 3 avokador, saften från en halv citron, 3 msk crème fraiche och ½ tsk svartpeppar. Mixa med en elvisp tills röran blivit halvslät. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
    3. Gör tunna klyftor av potatisen. Lägg på ugnsplatta, salta och häll på rikligt med olivolja. Stoppa in i ugnen på 225°C i ca 25 min. Dela dina ciabattabröd i mitten och stek dem i en varm stekpanna med smör. Skiva sedan tomaten i tunna skivor.
    4. Stek tonfisken på hög värme, helst i en räfflad stekpanna, i ca 3 min (beroende på tjocklek).

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben