Tonfisklasagne

Serverar: 4-6 portioner

Fått recept av min kompis Barbro (idag), hon intygar att det är jättegott och jag tror henne. I stället för ostsås kan man göra en vanlig vit sås.

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • ½ zuccini, små fina kuber
  • 2 rivna morötter
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • ev lite vatten
  • Ostsås
  • 4 msk mjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 msk margarin
  • 3 dl riven lagrad ost, spara 1 dl till gratineringen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tonfisksåsen; bryn zuccini, gul lök, vitlök och morötter, tillsätt krossade tomater och låt småputtra 10-15 minuter, tillsätt tonfisken, späd med vatten om det verkar för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
    2. Ostsåsen; vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt.
    3. Bred ut lite av ostsåsen på botten av en ugnssäker form, lägg på lasagneplattorna, sedan tonfisksåsen. Fortsätt ytterligare med ett lager ostsås, plattor och tonfisksås, avsluta med ostsås, plattor och ostsås. Strö över den sparade rivna osten, gratinera i 200-225 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben