Ljuvlig tonfisklasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Min pojkväns favoriträtt! En smakrik variation på den klassiska lasagnen.

Ingredienser

  • 555 g tonfisk i olja (3 konservburkar)
  • 1 lök
  • Smör till stekning
  • Vitlökspulver
  • Citronpeppar
  • Salt
  • ½ tsk muskotnöt
  • 50 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 9 dl mjölk
  • 200 g gräddfil (1 burk)
  • 100 g fryst spenat
  • 12 lasagneplattor
  • 200 g körsbärstomater
  • 150 g mozzarella eller gräddost
  • 75 g blåmögelost
  • Instruktioner

    1. Lägg lasagneplattorna i blöt så de mjuknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en lasagneform. Tärna löken och bryn den i smöret. Tillsätt tonfiken och stek någon minut. Krydda med vitlök, peppar, salt och muskot.
    2. Smält smöret i en kastrull (helst teflon) och tillsätt mjölet. Stek i någon minut. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen inte blir klumpig och rör kraftigt hela tiden. Häll i gräddfil och spenat. Rör tills spenaten har smultit. Om såsen blir för tjock, tillsätt mjölk. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda tonfisken med såsen. Lägg ett tunt lager tonfisksås på bottnet av lasagneformen. Lagra sedan turvis lasagneplattor med tonfisksås, halverade körsbärstomater samt blåmögelost. Det sista lagret skall sluta med tonfisksås och tomat. Utanpå det skall osten läggas.
    4. Grädda lasagnen 30-40 minuter. Om lasagnen ser ut att bli svart kan man täcka den med folie. Låt lasagnen stå i 10-20 minuter innan servering så den stadgar sig.
    5. Servera med kokta bönor och blomkål.
    6. P.S. variation fås med att tillsätta olika örter. Dill eller persilja har gått utärkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben