Tonfiskmousse

Serverar: 4 portioner

Ett av mina favoritrecept. Så härligt gott. Passar till buffén, till rostat bröd med grönsaker. Kan också serveras varm som pastasås, uteslut då gelatinet.

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten, ca 200 g
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl finhackad persilja eller dill
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Låt tonfisken rinna av väl. Mosa den med en gaffel. Blanda tonfisken med övriga ingredienser. Rör om väl.
    2. Krama ur gelatinbladen. Smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i fiskblandningen. Häll upp i skål. Låt stelna i kyl ca 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben