Ett av mina favoritrecept. Så härligt gott. Passar till buffén, till rostat bröd med grönsaker. Kan också serveras varm som pastasås, uteslut då gelatinet.
Ingredienser
1 burk tonfisk i vatten, ca 200 g
3 blad gelatin
2 dl créme fraiche
2 äggulor
3 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl finhackad persilja eller dill
Instruktioner
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Låt tonfisken rinna av väl. Mosa den med en gaffel. Blanda tonfisken med övriga ingredienser. Rör om väl.
- Krama ur gelatinbladen. Smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i fiskblandningen. Häll upp i skål. Låt stelna i kyl ca 3 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (0)