Tonfiskmousse

Serverar: 8-10 portioner

Supergott! Passar bra till det mesta, favoriten just nu är en rejäl klick på fullkornsskorpor. Mums!

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 msk finhackad gul lök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk torkad dill
  • 2 msk röd kaviar
  • Saft av 1 citron
  • 5 gelatinblad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Mosa tonfisken och blanda den med crème fraîche, lök, dill, citronsaft och röd kaviar. Smaka till med salt och peppar (skall smaka surt). Vispa grädden. Smält gelatinbladen och rör ut det i tonfisksmeten. Blanda ner vispgrädden. Häll det i en stor smord form (eller flera små, går bra att frysa in). Ställ i kylskåpet till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 29 augusti 2009

    Oj, oj, oj så gott detta var. Hade det till buffén och alla tyckte det var så gott. Det här kommer jag garanterat att göra om. En klar femma för en mycket smarrig mousse. Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben