Tonnatodressing

Tonnato är tonfisk på italienska. Just kombinationen kött och tonfisksås används ofta i det italienska köket.

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 äggulor
  • ½ dl kapris
  • Saft av ½ citron
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev lite hel kapris
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av och mixa den slät i matberedare. Tillsätt äggulor, kapris och citronsaft. Mixa samman och tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
    2. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer citronsaft.
    3. Om såsen blir för tjock, späd med lite vatten eller allra helst lite kycklingbuljong. Lite hel kapris i dressingen är inte fel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben