Torkat sidfläsk a´la Roggan
Salt och gott som bara den. Brukar göra detta varje år till julbordet. Syrrans ungar hinner äta upp allt innan man ens har smakat. Funkar naturligtvis året runt. Tunna skivor på limpmackan till skidutflykten, till en tunnbrödbruta, till ett glas öl, på buffén... Tror faktiskt att det funkar till allt!
Ingredienser
Rimsaltat sidfläsk med svål
Vitlökspulver
Lökpulver
Knorr kött- och grillkrydda
Instruktioner
- Gnid in köttet på alla sidor utom svålsidan med alla kryddor. Mänden krydda beror naturligtvis på hur stor bit du väljer. Det ska täcka köttet något så när.
- Torka i ugnen på 80-90 grader åtta till tio timmar. Jag torkar alltid fläsket över natten. Man kan också göra en snabbvariant och torka fläsket i 150 grader två till fyra timmar.
Liknande recept
Kommentarer (11)
Hade det i ugnen i 10 timmar och det var fortfarande saftigt. Uteslöt vitlöken. Ställde det kallt och smakade på det nästkommande dag och blev positivt överraskad. Det är mycket gott och enklare kan det knappast bli. Kommer absolut att göra det igen, snart!!
Det blir inte "torkat torrt" utan saftigt och bara sååå gott.
Det var bara så gott,blir till att göra mer nu till påsk.
Tack för ett annorlunda recept, det blev jättegott. Kommer att göra detta ofta.
Detta är bland det godaste man kan få av sidfläsket. MUMS, jag har "hemfläsk" så det är inte rimmat, men det räcker att salta på ytan. saftigt mört GOTT. ska göra detta flera gånger. betyget 10
Nyfiken på hur lång hållbarheten kan tänkas vara sen ? i kyl såklart ;-) 3 dagar ? 1 vecka ? mer ? Mvh S.
Vet inte hur länge det håller sig i kylen. Det brukar alltid ta slut, fort som bara den! Det är ju rätt så salt så det borde hålla sig ett tag i alla fall. Håller säkerligen en vecka.
Jättegott mummmmms... ska nu äta det med mandel potatis, lite äppelmos och sallad .
Ska man skiva fläsket efteråt?
Ja, man skivar det när man ska äta det. Varmt eller kallt.
Jätte gott sidfläsk! Testade sedan till ett glas kallt öl! Toppen. God forsättning på julen //lillawe