Toscaäppelkaka

Serverar: 4 portioner

På kortet har jag tagit dubbel sats av smeten. En mycket god äppelkaka.

Ingredienser

  • 4 medelstora äpplen
  • 75 g smält smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk grädde
  • 1/2 dl flagad sötmandel
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3/4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Skala och skiva äpplena. Blanda ihop alla ingredienserna till smeten. Lägg äppelskivorna i en smord ungsäker form. Klicka eller bred smeten över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera äppelkakan ljummen med grädde eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    bocuracao 9 december 2008

    Härligt frisk och knaprig. Tack för receptet!

    Shoutoutloud 11 september 2009

    det här var jättegott. hade hemodlade äpplen i. kakan tog slut på en kväll...

    Shoutoutloud 17 september 2009

    har gjort den här 2 gånger nu...och den är så himla god! första gången hade jag så lite mandelflarn och då blandade jag med kokos, andra gången hade jag finhackad sötmandel. kokos passade hur bra som helst faktiskt. båda var goda, men blev helt olika.

    pemann 18 maj 2010

    Denna kaka har blivit familjens favorit. Enkel att göra och kanon god=)

    dag6 6 februari 2013

    God och lätt att göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben