Toscaäppelkaka med vaniljglass
Serverar:
6 portioner
Tid:
45 minuter
God efterrätt.
Ingredienser
Botten
2 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning
4–5 äpplen, svenska
Toscaglasyr
50 g flagad mandel
50 g smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Till servering
Vaniljglass
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
Sikta ned blandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en fyrkantig form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Om du inte har någon form i rätt storlek kan du göra en låda av bakplåtspapper genom att fästa ihop hörnen med gem.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills kakan är färdig. Stjälp upp den på ett ugnsfast serveringsfat och dra bort papperet.
Sänk ugnsvärmen till 225 grader.
Skala och skiva äpplena tunt. Lägg skivorna tätt på kakan.
Blanda alla ingredienser till toscaglasyren i en liten kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
Bred ut glasyren över äpplena. Grädda kakan i cirka 10 minuter, eller tills glasyren är gyllenbrun.
Servera kakan ljummen med vaniljglass till.
Liknande recept
Vaniljglass med hjortronsylt och grädde
4
Vaniljglass med jordnötter och digestivekex
4
Havretoscaäpplen med vaniljglass eller vaniljsås
30 min
4
Ripplad vaniljglass
12
Toscaäppelkaka
5
4
5
Banan med vaniljglass och apelsinsås
4
25 min
4
Himmelsk choklad- och vaniljglass
5
4 h 30 min
6
1
Petits-chouxbakelse fylld med vaniljglass och toppad med chokladsås
30 min
15
Äppeltarteletter med vaniljglass
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!