Toscaäppelkaka med vaniljglass

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

God efterrätt.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning
  • 4–5 äpplen, svenska
  • Toscaglasyr
  • 50 g flagad mandel
  • 50 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
    3. Sikta ned blandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken. Rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i en fyrkantig form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
    5. Om du inte har någon form i rätt storlek kan du göra en låda av bakplåtspapper genom att fästa ihop hörnen med gem.
    6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills kakan är färdig. Stjälp upp den på ett ugnsfast serveringsfat och dra bort papperet.
    7. Sänk ugnsvärmen till 225 grader.
    8. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg skivorna tätt på kakan.
    9. Blanda alla ingredienser till toscaglasyren i en liten kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
    10. Bred ut glasyren över äpplena. Grädda kakan i cirka 10 minuter, eller tills glasyren är gyllenbrun.
    11. Servera kakan ljummen med vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben