Toscaflarn

Bjud kakorna dubbla med läcker smörkräm emellan!

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 110 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 dl + 1 msk strösocker
  • 2 1/4 msk sirap
  • 2 msk kaffegrädde
  • Smörkräm
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk konjak
  • Garnering
  • Smält mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Hacka nötterna. Lägg havregrynen i en skål. Smält matfettet och häll det över grynen.
    3. Blanda samman mjölet med nötter och bakpulver. Rör ner det i grynblandningen tillsammans med socker, sirap och grädde. Rör till en jämn smet.
    4. Lägg knappt teskedsstora klickar av smeten med stora mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna svalna lite innan de lossas och får kallna.
    5. Rör samman matfett, florsocker och kakao till smörkrämen. Smaksätt med konjak. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan strax före servering. Ringla över lite smält choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben