Toscaflarn med mandel

Serverar: 25 portioner

Tid: 40 minuter

Toppengod kaka som lämpar sig lika bra till kaffet som till glassdesserten.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 25 g glukos, finns på apoteket
  • 120 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg smör, mjölk, socker, mjöl och glukos i en kastrull. Koka tills smeten börjar släppa kastrullens kanter. Rör ner mandeln och låt koka någon minut till.
    3. Klicka ut glest på bakpapper. Grädda strax under mitten i ugnen i ca 12 15 minuter.
    4. Gott som kaka till kaffet eller till glassdesserten. Vill man ha den till desserten, så rulla den gärna på en kak-pinne eller på flarnjärn. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben