Toscatårta från Gullibo

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Såå god!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 gr smält avsalnat margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • GLASYR
  • 50 gr margarin
  • 50 gtr socker
  • 50 gr flagad sötmandel
  • 3/4 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader Ägg och socker röres vitt och pösigt. Avsvalnat margarin tillsättes Mjölet blandas väl med bakpulvret. Iröres tillika med med mjölk eller grädde.
    2. Hälles i smord och bröad form. I mitten av ugnen knappt 20 min.
    3. GLASYR: Allt blandas samman i en kastrull. Får koka upp. Röres, blandas väl. Bredes över kakan. I ugnen. Högst upp tills den blir gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    saraaz85 25 november 2007

    underbar

    peceda 7 december 2009

    Denna toscan vart jätte,jätte god ***** Men jag gjorde dubbelmängd glasyr, tycker att det är det som är godast, så varför snåla :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben