Trädgårdsmästargryta

Serverar: 4 portioner

Sprider en gudomlig god doft i hela köket under tillagningen. Serveras som den är eller till ett gott bröd.

Ingredienser

  • 400 g tunna skivor nöt, innanlår, ytterlår eller högrev
  • 2 stora lökar
  • 6 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 flaska lättöl á 33cl
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongstärning
  • 2 msk finklippt persilja
  • Instruktioner

    1. Dela köttbitarna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. Skär alltsammans i skivor. Bryn köttet i hälften av matfettet, salta lätt och tag upp det. Bryn löken i resten av smöret.
    2. Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis. Häll ölet i grytan. Koka ur stekpannan med vatten och smula ner buljongtärningen. Häll skyn i grytan och salta lätt.
    3. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
    4. Denna rätt går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben