Trädgårdsmästargryta

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 45 minuter

Jag uppfann detta när jag inte kunde hitta något recept som påminde om grytan vi fick i skolmatsalen. Grönsakerna och färsen går givetvis att byta ut mot andra.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök, ca 300 g
  • 2 mjöliga potatisar, ca 150 g
  • 1 röd paprika
  • 150 g frysta majskorn
  • 150 g haricort verts (brytbönor)
  • 1-1 1/2 liter vatten
  • 2-3 köttbuljongtärningar
  • 2-5 tsk mild soya
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet i en stor gryta och lägg i buljongtärningar. Klicka i färsen i grytan och försök att hacka sönder den i småbitar. Koka färsen 15 minuter. Hacka under tiden den gula löken, skiva purjolöken och tärna potatis (små tärningar, ska reda grytan) och tärna paprikan. Tillsätt alla grönsakerna och lök i grytan och låt koka 10-15 minuter eller tills potatisen kokat sönder. Häll i soya efter smak och smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar. Servera med kokt ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben