Tranbär- och pistageskorpor

Serverar: 24 portioner

Alltid gott med skorpor, då helst hembakade.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3 dl pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150°.
    2. Vispa ihop olivolja och socker i en bunke. Vispa i vaniljsocker och ett ägg i taget. Rör ihop salt, mjöl och bakpulver i en skål. Rör försiktigt i mjölblandningen i äggsmeten.
    3. Hacka tranbär och pistagenötter lite grovt. Blanda i tranbär och pistagenötterna för hand. Forma till en rulle och lägg upp på en bakplåt. Platta till den lite.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter tills den ser ljusbrun ut. Skär rullen i ca 1-2 cm tjocka skivor.
    5. Torka skorpornas sidor i 135° i 15-20 minuter vardera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben