Tranbär- och chokladrutor

Serverar: 20-30 portioner

Mörk chokladbotten med torkade tranbär och röd tranbärsglasyr.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • Torkade tranbär (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia ost, naturell
  • 5-7 dl florsocker
  • 2-3 tsk tranbärs arom (mängd efter smak)
  • 10 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, ca 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna, spara 1 dl mjöl att blanda med tranbären, och vänd ner i smeten. Blanda tranbären med 1 dl mjöl och vänd ner mjöl- och bärblandningen i smeten. Grädda i 24-40 minuter längs ned i ugnen. Låt svalna.
    3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät massa. På arom flaskan står det angivet 1 kryddmått per portion. Då kakbottnen svalnat bred ut glasyren på den. Garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben