Tranbärsdricka

Tid: 1 dag

Nyttig och god måltidsdricka.

Ingredienser

  • 2 liter tranbär
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • 4 dl socker per liter avrunnen saft
  • Lingon och tranbär innehåller konserverande bensoesyra men har sommaren varit mycket regnig och bären är vattniga är det ändå säkrast att tillsätta koserveringsmedel
  • Instruktioner

    1. Skölj bären och mosa dem med en potatisstöt, i en mixer eller matberedare. Blanda bärmassan med citronsyra och vatten och låt dem står svalt och övertäckt till nästa dag. Sila massan i en saftsil och låt den självrinna i ca 30 minuter. Mät saften, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Skumma. Fyll drickat på rena flaskor och förslut dem. Förvara drickan i kylskåp eller frys den.
    2. Efter samma recept görs lingondricka och hjortrondricka. Till hjortrondricka får vattnet först koka upp därefter svalna. Detta för att inte vattnets syra skall förstöra C-Vitaminerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben