Tranbärsglaserat kycklingbröst och ärtskum

Serverar: 4 portioner

En fröjd för både öga och gom! Ser mer avancerat ut än vad det är att göra.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
  • Olja och smör till stekning
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Glaze
  • 1 st chilifrukt
  • 2 dl tranbärsjuice (eller koncentrerad tranbärsdricka)
  • 1 dl råsocker , strö
  • 3 msk balsamvinäger
  • Ärtskum
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond + 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g små gröna ärter (frysta , tinade)
  • En nypa körvel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Krydda kycklingbrösten runt om med salt och peppar. Stek kycklingen på bägge sidor i olja så att den får fin färg. Lägg i en ugnssäker form.
    3. Glaze: Kärna ur och finhacka chilifrukten. Koka ihop ingredienserna till glazen till en simmig konsistens. Låt svalna något.
    4. Skeda över glazen, ställ formen i ugnen och stek kycklingen till en innertemperatur på ca 65°C i ca 20 minuter.
    5. Ärtskum: Koka ihop kycklingfond, vatten, grädde och crème fraiche tills halva mängden återstår. Lägg i ärter och körvel. Kör med stavmixer för att skumma upp såsen. Smaka av med salt och peppar.
    6. Dela kycklingen på mitten och lägg upp snyggt med tillbehören på tallrikar.
    7. Tillbehörs-förslag: Potatisklyftor,Potatiskroketter ,Potatisgratäng , tomatsallad .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben