Pestostekta kycklingbröst på mangold-rotsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Potatissallad kan se ut på många vis. Den här är varm och varvad med kålrot och mangoldblad. Pestoaromatisk kycklingfilé till. Kcal 567 Fett 22 gr Kolhydrat 48 gr Fibrer 10 gr

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g pesto
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin eller hönsbuljong
  • 400 g fast potatis
  • 400 g kålrot
  • 1 msk olivolja
  • Ett par nävar mangoldsallad
  • 100 g kalamataoliver
  • Instruktioner

    1. Pensla köttet med pesto, salta och peppra och stek till fin färg i oljan på dryg medelvärme. Sänk till svag värme, häll i vin och lägg på lock. Bräsera ytterligare 10 minuter.
    2. Skala potatis och kålrot, skiva halvcentimetertjockt och dela i stavar. Skölj i kallt vatten, badda torrt i handduk. Fräs i olja på medelvärme med salt och svartpeppar omkring 10 minuter.
    3. Skölj mangoldsalladen, skaka den torr i handduken. Vänd ner mangold och oliver i rotfräset strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben