Potatissallad kan se ut på många vis. Den här är varm och varvad med kålrot och mangoldblad. Pestoaromatisk kycklingfilé till.
Kcal 567
Fett 22 gr
Kolhydrat 48 gr
Fibrer 10 gr
Ingredienser
600 g kycklingfilé
100 g pesto
Salt
Peppar
1/2 msk olivolja
1 dl vitt vin eller hönsbuljong
400 g fast potatis
400 g kålrot
1 msk olivolja
Ett par nävar mangoldsallad
100 g kalamataoliver
Instruktioner
Pensla köttet med pesto, salta och peppra och stek till fin färg i oljan på dryg medelvärme. Sänk till svag värme, häll i vin och lägg på lock. Bräsera ytterligare 10 minuter.
Skala potatis och kålrot, skiva halvcentimetertjockt och dela i stavar. Skölj i kallt vatten, badda torrt i handduk. Fräs i olja på medelvärme med salt och svartpeppar omkring 10 minuter.
Skölj mangoldsalladen, skaka den torr i handduken. Vänd ner mangold och oliver i rotfräset strax före servering.