Kycklingbröst med curry och stekt spagetti

Serverar: 4 portioner

God och annorlunda pastarätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 kanelstång
  • 2 msk margarin
  • Ca 2 dl vatten
  • 300 g spagetti
  • ½ dl olja
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • Redning
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och skiva purjolöken, skala och skiva löken tunt. Fräs purjo och lök med curry och kanelstång i margarin på svag värme.
    2. Späd med vatten, ca 2 dl, och lägg i kycklingbrösten. Sjud under lock. Efter 10-12 minuter är kycklingen kokt.
    3. Rör ihop redningen och häll ner i grytan, sjud under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    4. Bryt spagettin i ca 6 cm långa bitar och stek dem i olja. Rör om flitigt. När spagettibitarna blivit brynta, späd med vatten, lite i taget, och smula i buljongtärningen och tomatpurén. Späd med vatten efterhand tills spagettin är klar, ca 12 minuter.
    5. Servera kycklingbrösten med sin sås och den stekta spagettin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingemar75 6 januari 2015

    Hej, supergott, men jag bytte margarin till riktigt smör. Dessutom gjorde jag en aubergingratäng. Blev supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben