Bräserade Vaktlar (kycklingbröst) med vindruvor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod spansk maträtt

Ingredienser

  • 8 st vaktlar
  • 8 st tunna baconskivor
  • 100 g schalottenlökar
  • 1 st stor gul lök, skuren i bitar
  • 2 st tjockskurna morötter
  • 100 g skurna färska champinjoner
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • ½ liter rosévin
  • 4 msk cognac
  • 2 msk olivolja
  • färsk timjan eller 2 tsk torkad
  • ½ tsk muskotnöt
  • ½ kg skalade vindruvor
  • Salt
  • Peppar
  • Tandpetare
  • Instruktioner

    1. Bryn vaktlarna eller kycklingköttet i olja tills de blir bruna runtom. Ta opp dem. Vira en baconskiva runt varje fågel och fäst med tandpetare. Placera i en stor ugnsäker form med schalottenlöken i mitten. Lägg lök, morötter, champinjoner och vitlök runtomkring fåglarna. Skvätt olja över..
    2. Låt grytan stå i ugnen 10 min på 180 grader, ta ut den och strö muskot och timjan över, rör runt och häll över vin och konjak. Salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt stå i 25 min.
    3. Lägg på vindruvorna och grädda ytterligare 10 min eller tills fåglarna känns möra. Avlägsna tandpetarna. Servera direkt från grytan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben