Ädelost-kyckling gratäng med vindruvor

Serverar: 4 portioner

Smaken av ädelost och vindruvor gör detta till en smakfull rätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à ca 120 g
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tsk Vegeta allkrydda
  • 140 g mögelost
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Ca 200 g gröna vindruvor
  • Instruktioner

    1. Ung 225 grader
    2. Dela varje filé i 2 bitar och krydda. Lägg dem i en eldfast form.
    3. Koka upp grädden med söndersmulad ädelost i en kastrull. Vispa till en jämn och krämig konsistens. Slå såsen och crème fraiche över kycklingdelarna. Sätt in formen i ugnen ca 25 minuter eller tills ytan blir ljusgul.
    4. De sista 3-4 minuterna läggs de delade och urkärnade vindruvorna i en hög på mitten av formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben