Fetaost gratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En god medelhavs gratäng

Ingredienser

  • 10 dl kokt pasta
  • 500 gr köttfärs
  • 1 lök
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ketchup
  • 2 krm oregano
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 200 gr fetaost
  • 2 1/2dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Häll den kokta pastan i en ungsfast form. Hacka och bryn lök, purjo och vitlök i lite olja . Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt , peppar, ketchup och 100 gr fetaost i tärningar. Blanda med pastan.
    2. Koka ihop grädde, creme fraiche och chilisås. Häll såsen över pastan. Riv över fetaost och gratinera i ugnen . 200 grader i ca.20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    Anntorn 17 november 2008

    Kanongott, gjorde denna rätt i helgen och hela familjen tyckte det var jättegott. Jag gjorde mer sås (5 dl vispgrädde, 5 dl creme fraiche och 5 msk chilisås). Kan ta i mer fetaost om man gillar den smaken

    smillan75 22 mars 2009

    Superdupergod gratäng!

    loppan35 1 juli 2009

    jättegott var detta, kommer helt klart att göra detta fler gånger *L*

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Fetaost, sug på det namnet, mmmmm. Genialt gott, 5p. Lennart.

    karo99 11 januari 2010

    Mmmmm, jättegott!

    MatmammanAnne 21 januari 2010

    Oj oj oj så gott detta var, kommer laga detta flera gånger!

    asamolsson 16 oktober 2010

    Inget speciellt med denna mat, får medelbetyg.

    wirinkatasp 1 april 2011

    Såå gott gick inte att låta bli att ta lite extra Hade dock ingen purjo hemma men blev god ändå

    lenahaggmar 9 september 2011

    Jag hade ingen köttfärs men jag hade köttbullar, skar dem på hälften och blandade i. Tog även lite mer chilisås och hade i bitar av soltorkade tomater i olja. Gott gott gott, något av en favorit faktiskt. Lena

    gertluddpowwel 10 februari 2013

    Helt okej!

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben