Ugnsbakad kassler med ädelostsås och vindruvor

Serverar: 4 portioner

Servera med en grönsallad. Druvorna på toppen kompletterar fint till kasslern och osten

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 150 g ädelost
  • 200 g vindruvor, gärna både gröna och röda
  • 2 dl basmatiris
  • 2 päron
  • 2 dl strimlad babyspenat
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Smält matfettet i en stekpanna, pudra över mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädde och vin, koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost. Häll blandningen över kasslern och toppa med delade druvor. Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med tärnat päron och babyspenat.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben