Kycklingbröst på lökchampscurry - LCHF
En rätt full med smaker som blev mycket uppskattad av LCHF vännerna.
Normalstark eller het bestämmer du själv ihop med kryddburkarna.
Receptet är skrivet som normalstark.
Ingredienser
600-700 g kycklingbröstfilé
500 g champinjoner färska
300 g purjolök
3-4 dl vispgrädde
4 klyftor vitlök
2 tsk curry
Salt
Pepparmix
Spiskummin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär champinjonerna i skivor och strimla hela purjolöken, även det gröna.
Dela kycklingbrösten på mitten och krydda med salt, pepparmix och spiskummin.
Smörj en ugnsform, lägg i svamp, purjolök och pressa vitlöken över.
Krydda över med curry, salt och pepparmix, rör om allt ordentligt.
- Tryck ihop svampblandningen till en plan yta och häll på vispgrädden.
Lägg kycklingen ovanpå och sätt in nederst i ugnen.
Grädda i ca 1 timme.
Servera med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej