Kycklingbröst på lökchampscurry - LCHF

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En rätt full med smaker som blev mycket uppskattad av LCHF vännerna. Normalstark eller het bestämmer du själv ihop med kryddburkarna. Receptet är skrivet som normalstark.

Ingredienser

  • 600-700 g kycklingbröstfilé
  • 500 g champinjoner färska
  • 300 g purjolök
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk curry
  • Salt
  • Pepparmix
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär champinjonerna i skivor och strimla hela purjolöken, även det gröna. Dela kycklingbrösten på mitten och krydda med salt, pepparmix och spiskummin. Smörj en ugnsform, lägg i svamp, purjolök och pressa vitlöken över. Krydda över med curry, salt och pepparmix, rör om allt ordentligt.
    3. Tryck ihop svampblandningen till en plan yta och häll på vispgrädden. Lägg kycklingen ovanpå och sätt in nederst i ugnen. Grädda i ca 1 timme. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    Robert Almroth 24 oktober 2017

    Hej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben