Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

Blanda honung, yoghurt och lime, tillsätt spetskålen och rör om. Avsluta med att försiktigt vända i ruccolan och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • ½ ask, 50 g ruccolasallad
  • ½ spetskålshuvud, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt eller annan matlagningsyoghurt
  • ½ lime, pressad
  • 2 dl quinoafrön
  • 1 scharlottenlök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 kvistar dill, plockad och hackad
  • 10 torkade aprikoser, hackade
  • Matolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 2 msk soja Kikkoman
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Ugn 125 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till marinaden, häll marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Låt marinaden i minst 2 timmar och vänd påsen då och då. Stek kycklingen försiktigt i en stekpanna, tänk på att marinerat kött lätt bränner. Baka färdigt brösten i ugnen på 125 grader cirka 15 minuter. Låt vila i ca 5 minuter innan servering.
    3. Koka quinoagrynen enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet när grynen är färdiga, blanda i dillen, smöret, scharlottenlöken och aprikoserna, smaka av med salt och peppar. Blanda honung, yoghurt och lime, tillsätt spetskålen och rör om. Avsluta med att försiktigt vända i ruccolan och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben