Kardemummaglass med marinerade aprikoser

Serverar: 4-6 portioner

En riktig kalasdessert med härliga färger och den kan förberedas i god tid.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk krossade kardemummakärnor
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • Marinerade aprikoser
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 dl vatten
  • ½ påse saffran
  • 2 msk honung
  • Mynta till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kardemumma poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form. Frys i 4-5 tim.
    2. Dela aprikoserna i halvor. Koka upp vatten i en liten kastrull. Rör i saffran, honung och aprikoser. Låt det koka någon minut och sedan marinera medan glassen fryser.
    3. Låt glassen stå i kyl i ca 30 min. Skeda upp den i portionsskålar. Lägg på aprikoserna och toppa med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben