Trippelchokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Något för den riktiga choklad- och muffinsälskaren.

Ingredienser

  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 85 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 100 g vit blockchoklad
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Grovhacka chokladen. Vispa samman ägg, mjölk och socker i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret och vispa ytterligare. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat samt den grovhackade chokladen i ett litersmått. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda varsamt ihop allt till en trögflytande smet. Fördela smeten med hjälp av två matskedar i pappersformar eller i smord muffinplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, känn med sticka att de är torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben