Tryffelrulle

En hel rulltårta fylld med chokladtryffel. Kan det bli godare? Använd ett vanligt chokladsockerkaksrecept eller en färdig mix. Åh...vad gott...

Ingredienser

  • Kungsörnens Chokladkaksmix, t.ex
  • 1 dl Vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • Smaksättning
  • Rivet apelsinskal efter smak eller
  • ett par droppar likör, gärna apelsinlikör efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och bryt ned chokladen. Rör tills chokladen är smält och du fått en slät fin tryffelmassa. Smaksätt med apelsinskal eller apelsinlikör.
    2. Följ anvisningarna till mixen. Grädda chokladkakan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på smörpapper som pudrats med kakao.
    3. Bred på tryffelmassan och rulla ihop precis som en rulltårta.
    4. Slå in rulltårtan i smörpapper och lägg kallt tills den stelnat, gärna till nästa dag.
    5. Pudra gärna på lite extra kakao vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben