En hel rulltårta fylld med chokladtryffel. Kan det bli godare? Använd ett vanligt chokladsockerkaksrecept eller en färdig mix.
Åh...vad gott...
Ingredienser
Kungsörnens Chokladkaksmix, t.ex
1 dl Vispgrädde
200 g mörk choklad
Smaksättning
Rivet apelsinskal efter smak eller
ett par droppar likör, gärna apelsinlikör efter smak
Instruktioner
- Koka upp grädden och bryt ned chokladen. Rör tills chokladen är smält och du fått en slät fin tryffelmassa. Smaksätt med apelsinskal eller apelsinlikör.
- Följ anvisningarna till mixen.
Grädda chokladkakan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på smörpapper som pudrats med kakao.
- Bred på tryffelmassan och rulla ihop precis som en rulltårta.
- Slå in rulltårtan i smörpapper och lägg kallt tills den stelnat, gärna till nästa dag.
- Pudra gärna på lite extra kakao vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)