Tryffel

Detta behövs till 2 stänger och 10 småbitar.

Ingredienser

  • 225 g blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 msk konjak eller whisky
  • Garnering
  • 100 g mandelmassa
  • Ca 150 g blockchoklad
  • 2 msk tärnade syltade apelsinskal
  • Kanderade krossade violer
  • Mimosa eller mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen och grädden på svag värme. Rör slät och blanda i spriten. Låt svalna så att tryffeln går att hantera. Dela den i 3 delar och forma dessa till längder.
    2. Tryffel med marsipan: Kavla ut mandelmassan och svep den om den ena tryffelrullen. Kyl och glasera med smältchoklad och strö på apelsintärningarna. KYL!
    3. Tryffelstång med viol: Bred smält choklad över nästa tryffelstång. Strö på violkross. KYL!
    4. Tryffelbitar: Skär sista tryffelrullen i bitar och forma dess till bollar. Doppa dem i smält choklad. Garnera med mimosa eller mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Bordeaux
    Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben