Detta behövs till 2 stänger och 10 småbitar.
Ingredienser
225 g blockchoklad
1 dl vispgrädde
1-2 msk konjak eller whisky
Garnering
100 g mandelmassa
Ca 150 g blockchoklad
2 msk tärnade syltade apelsinskal
Kanderade krossade violer
Mimosa eller mandelspån
Instruktioner
- Smält blockchokladen och grädden på svag värme. Rör slät och blanda i spriten. Låt svalna så att tryffeln går att hantera. Dela den i 3 delar och forma dessa till längder.
- Tryffel med marsipan:
Kavla ut mandelmassan och svep den om den ena tryffelrullen. Kyl och glasera med smältchoklad och strö på apelsintärningarna. KYL!
- Tryffelstång med viol:
Bred smält choklad över nästa tryffelstång. Strö på violkross. KYL!
- Tryffelbitar:
Skär sista tryffelrullen i bitar och forma dess till bollar. Doppa dem i smält choklad. Garnera med mimosa eller mandelspån.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...
Chokladprovningar
Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...
Bordeaux
Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...