Ugnslax med dilltäcke och kall sås

Serverar: 4 portioner

Kalasgod middag som är otroligt enkel och snabblagad.

Ingredienser

  • Ca 700 g hel laxsida
  • Svartpeppar
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • 1 msk svensk senap
  • 1 burk (80 g) röd stenbitsrom
  • ½ dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Citronklyftor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på bakpapper i en ugnssäker form.
    2. Salta, peppra och strö över purjolök och dill. Täck laxen väl med aluminiumfolie och sätt in formen mitt i 200 grader varm ugn i ca 20 min eller tills laxen är precis genomkokt.
    3. Garnera med citronklyftor och dill.
    4. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Spara gärna lite av rommen och gräslökern till dekoration.
    5. Servera med kokt potatis och gärna sockerärter och pressgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    liem 10 april 2009

    Helt underbar, det här kommer jag att göra fler gånger

    Corellis 27 april 2009

    Supergott! Hade ingen lax hemma så det blev Pangasius istället, men det gick också bra!

    Born61 3 februari 2010

    Enkelt och snabblagat, men en riktig höjdare! Tack för receptet! Full pott och mer därtill från oss!

    frokeneva 7 november 2012

    God fiskrätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben