Uppåkrakakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En gammal klassiker som min mor alltid gjorde och även jag har fortsatt traditionen. Smarrigt till fikat!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • Pensling och garnering
  • 1 Ägg
  • 3/4 dl hackad sötmandel
  • ½ dl pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker. Hacka ner matfettet. Arbeta ihop degen, gör en rulle ca 5 cm i diameter. Lägg degen kallt att stelna lite. Skär tunna skivor och vik dem nästan dubbelt. Pensla med uppvispat ägg samt vänd dem i blandningen av pärlsocker och hackad mandel. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    irko 29 december 2008

    Smakade precis som mammas! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben