Uppåkrakakor

Serverar: 30-40 portioner

Detta är ett gammalt recept som min mamma gjorde när jag var barn.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 75 g socker
  • 100 g potatismjöl
  • 200 g vetemjöl
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 25 g sötmandel
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker smidigt. Arbeta in de båda mjölsorterna och låt degen vila en stund.
    2. Kavla ut degen till en tunn kaka. Tag med mått ut små runda kakor och vik ihop dem nästan på mitten.
    3. Pensla kakorna med uppvispat ägg och doppa dem i socker och mandel.
    4. Lägg dem på smord plåt och grädda kakorna vackert ljusbruna i medelvarm ugn, 200-225º.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    40
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben