Världens godaste Kladdkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Gudomligt god!

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • ströbröd
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
    2. 2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Blanda i det smälta margarinet. Avsluta med mjölet.
    3. 3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
    4. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
    5. 5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (3)

    adahlin 29 maj 2009

    Den godaste kladdkaka jag ätit! Funkar utmärkt att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl, och ströbrödet mot kokosflingor.

    Ninni84 10 januari 2010

    SUPERGOD!!!Prova du som älskar KLADDkaka...För den var kladdig Mmmm

    Ninni84 10 januari 2010

    Supergod!!!Kommer göra den i fortsättningen!Klar 5

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben